02
gru
2022
sala Zebra
17:00
Wpisowe 50zł.
Są takie dania, które nieodmiennie kojarzą nam się ze Świętami Bożego Narodzenia. A gdyby w tym roku zamiast tradycyjnych pierogów zrobić pielmieni?
Zapraszamy do udziału w polsko-ukraińskich warsztatach kulinarnych o tematyce świątecznej! Będzie to wspaniała okazja do wypróbowania nowych dań i zaprezentowania ich na swoim stole. Połączymy kuchnię polską i kresową, nauczymy się robić:
- Pielmieni
- Gulasz bogracz
- Żurek
- Śledzika w trzech różnych sosach
Warsztaty poprowadzi pani Ewa Bałdyś – specjalistka kuchni kresowej!
Zapewniamy wszystkie potrzebne składniki i sprzęty – wy przychodzicie w wygodnych butach i dobrych humorach 😊
Opłata: 50 zł w kasie ECK / Czas trwania: ok. 3 godziny